Over &Bolenius!

Lukt het u niet de juiste kandidaten te vinden? &Bolenius! is gespecialiseerd in het actief zoeken
en vinden van de juiste kandidaten en zorgt ervoor dat u de juiste mensen op de juiste positie in uw
organisatie krijgt. &Bolenius! staat voor een persoonlijke aanpak, relevante praktijkervaring, kwaliteit,
betrouwbaarheid en kostenbesparing. Het juist invullen van uw (online) sales-,
marketing-, communicatie- of mediavacature kost geld en tijd. Het niet juist invullen kost nog veel meer…

Diensten

Executive Search

Voor het invullen van complexe en zware functies met specifieke eisen en wensen gaat &Bolenius! actief zelf op zoek. Op deze manier worden goede kandidaten gevonden die niet per se zelf op zoek zijn maar wel open staan voor die ene interessante functie. Zowel binnen als buiten het eigen netwerk. Uiteraard discreet.

Werving en Selectie

Voor uw vacatures op het gebied van online sales, marketing, communicatie en media zorgt &Bolenius! voor een weldoordachte wervingsstrategie om uw kandidaat te vinden. &Bolenius! maakt gebruik van het eigen uitgebreide netwerk, social media, jobboards en een kwalitatieve database. &Bolenius! maakt de eerste selectie van kandidaten op basis van CV’s en uitgebreide interviews. Indien gewenst kunnen persoonlijkheidstesten en assessments worden ingezet. Hiervoor werkt &Bolenius! samen met Optimum Performance.

Corporate Recruitment

Heeft u geen eigen recruitment afdeling of geen eigen recruiters in dienst, dan kan &Bolenius! deze service voor u invullen. Wij nemen dan deze taak op ons en functioneren dan voor u als uw ‘corporate’ recruiter die uw vacatures invult. Hiervoor betaalt u een jaarfee.

Interim Recruitment

Bent u op zoek naar tijdelijke recruitment ondersteuning ? &Bolenius! vult dit graag voor u in.

           

Recruitment proces &Bolenius!

1
Fase 1 voorbereiding
Duidelijk krijgen behoefte manager
Opstellen/finetunen vacaturetekst
Actief zoeken kandidaten
2
Fase 2 selectie
Persoonlijk Interview kandidaat
Voorstellen & beschrijving van kandidaten
Gesprek kandidaat met manager (en evt HR)
3
Fase 3 keuze
Opvolging gesprek
Aanbieden contract
Nazorg

10 Tips om de juiste kandidaat te vinden.

Wanneer je als manager een vacature hebt in je team, werk je vaak samen met interne en/of externe recruiters. Dit zijn een aantal belangrijke tips en vragen die je kunt stellen om de juiste kandidaten te vinden:

1. Heb ik de recruiter voldoende duidelijk gemaakt wie ik zoek?

Recruiters gaan aan de slag met de input die ze van de manager krijgen. Het is daarom belangrijk dat ze het belang (voor het project van) de verantwoordelijke manager en de urgentie achter de wervingsvraag begrijpen. Alleen dan kunnen ze de juiste kandidaten voorstellen en gaat het proces snel. Recruiters moeten vaak veel kandidaten voor heel uiteenlopende functies zoeken en komen daarom soms tijd tekort.

Tip: check of de recruiter je goed heeft begrepen. En of hij/zij wel tijd heeft om de juiste kandidaat voor jou te vinden.

2. Wordt er alleen geadverteerd/’gepost’ of wordt er ook actief gezocht door de recruiter?

Op advertenties/online posts reageren vaak kandidaten die actief of zoek zijn naar een nieuwe baan (12%) en niet degenen die “open staan voor een nieuwe uitdaging en niet actief op zoek zijn” (43%). Hierdoor vallen meestal de beste kandidaten buiten de boot. Sommige recruiters hebben echter geen tijd om zelf op zoek te gaan en gebruiken daarom voornamelijk advertenties en online posts.

Tip: het is belangrijk dat er ook actief wordt gezocht. Vraag ernaar.

3. Heeft de recruiter een netwerk m.b.t. de gezochte functie?

Als er actief wordt gezocht, dan wordt vaak LinkedIn gebruikt. Het nadeel dat veel generalistische interne of externe recruiters hebben, is dat ze “koud” binnenkomen en de kandidaten niet in hun eigen jargon kunnen aanspreken. Daardoor ontstaat het gevaar dat de echte toppers niet reageren.

Tip: schakel een recruiter in die het juiste netwerk heeft en het juiste jargon kent.

4. Hoe zorgt de recruiter voor een positieve employer branding?

Bij een eerste kennismaking is de recruiter het gezicht van je bedrijf of je team. Als hij of zij wegens de werkdruk (of het businessmodel) alleen standaardberichten stuurt om iemand uit te nodigen of op iemands sollicitatie te reageren, dan verdwijnt het enthousiasme van de kandidaat snel. Het gevolg is dat de perceptie van het employer brand negatief wordt, zowel voor de huidige vacature als toekomstige. Dit geldt uiteraard zeker ook voor afmeldingen.

Tip: stimuleer de recruiter persoonlijke berichten te sturen.

5. Op basis van welke criteria selecteert de recruiter de kandidaten?

In eerste instantie vindt de selectie plaats op basis van de woorden in iemands CV of LinkedIn-profiel. Als een recruiter geen affiniteit heeft met de gezochte functie, worden vaak goede kandidaten gemist die synoniemen gebruiken of niet veel woorden hebben gebruikt in hun LinkedIn profiel. Ook bij een mondeling gesprek is het belangrijk de juiste (inhoudelijke) vragen te stellen.

Tip: check de achtergrond van de recruiter om te zien of hij/zij voldoende affiniteit met de in te vullen functie heeft

6. Hoe bereidt de recruiter mij voor op het gesprek met de kandidaat zodat het to-the-point is en er geen tijd verloren gaat?

Vaak worden er alleen CV’s of LinkedIn profielen aan ‘hiring’ managers voorgelegd. Hierdoor ontstaat het gevaar dat het eerste gesprek met de kandidaat een uitwisseling van algemene informatie is waardoor er pas in het tweede gesprek naar de kern van de zaak kan gegaan worden.

Tip: vraag de recruiter om een gesprek te hebben met de kandidaten en gedetailleerde input bij het CV van elke geselecteerde kandidaat te leveren.

7. Hoe bereidt de recruiter de kandidaat voor op het gesprek met mij?

Ook van de kant van de kandidaat is er vaak maar beperkte informatie beschikbaar voorafgaand aan het eerste gesprek, waardoor dit gesprek eerder verkennend is. Daarna is een tweede gesprek nodig om to-the-point te komen.

Tip: vraag de recruiter hoe hij of zij de kandidaat inhoudelijk voorbereidt met relevante informatie over de functie en het bedrijf.

8. Is de recruiter de juiste gesprekspartner voor de kandidaat?

Een junior recruiter is vaak geen goede match met een senior kandidaat en andersom. Een generalistische interne of externe recruiter kan vaak niet genoeg antwoorden op de eerste inhoudelijke vragen van een kandidaat.

Tip: let op de juiste match tussen de recruiter die je inschakelt en de gezochte functie.

9. Is de recruiter ‘volwassen’ genoeg om te klankborden en eventueel te bemiddelen in het proces (na het gesprek, bij onderhandeling van het contract, wanneer de kandidaat in dienst is)?

Als manager weet je ook niet alles en is het fijn om even te kunnen overleggen met iemand die wat meer afstand kan nemen en kan bemiddelen.

Tip: kies een recruiter met voldoende professionele ervaring.

10. Zorgt de recruiter voor een oplossing indien de kandidaat het bedrijf na enkele weken al verlaat?

Wat als de kandidaat kort nadat hij of zij in dienst is getreden ergens anders aan de slag gaat? Heeft de recruiter de tijd en ruimte om deze kans te minimaliseren door in elke stap van het proces de juiste aandacht te geven? En welke garanties kan hij of zij bieden met betrekking tot een andere kandidaat?

Tip: vraag aan de recruiter hoe zijn of haar aanpak de kans op een verkeerde werving minimaliseert.

Opdrachtgevers & Kandidaten Vertellen

"Robert en ik kennen elkaar al jaren, zowel als opdrachtgever én kandidaat. Dit maakt dat ik aan twee kanten heb ervaren hoe prettig zijn persoonlijke aandacht, achtergrond in de media en werkwijze is. Hij neemt echt de tijd kandidaten te leren kennen. Hoe Robert kandidaten en opdrachtgevers matcht is echt onderscheidend. Na al die jaren maken we nog graag gebruik van zijn diensten en kan ik hem van harte aanbevelen. Keep up the good work, ik hoop dat we nog vele jaren zaken kunnen doen".
Lees meer
Mouringh den Dunnen
Sales en Marketing Director Mediahuis Radio
"Ik ken Robert vanuit zijn tijd bij Publicitas waar we samen werkten met hem op het gebied van International sales. Daarna zijn we contact blijven houden en toen Robert met zijn bedrijf startte hebben we ook daar de samenwerking verder opgezocht en met succes. De afgelopen 10 jaar heeft Robert meerdere kandidaten voor ons gezocht en gevonden! Zijn persoonlijke aanpak en echt weten wat voor cultuur er heerst binnen ons bedrijf, leidt altijd tot goede nieuwe collega's. Eens in de zoveel tijd eten we een broodje bij de Jonge Haan in Hiilversum en praten we over de ontwikkelingen die we zien binnen onze branche. Hoop dat we deze lunches ook de komende jaren kunnen voortzetten! Cheers, en van harte met je 10 jarig bestaan!".
Lees meer
Raymond van Kasterop
Managing director Clear Channel Nederland
Robert is een hele fijne recruiter die ontzettend veel weet van de media en de mensen binnen het vakgebied. Hij is erg professioneel en steekt veel energie in het vinden van de juiste kandidaten. Hij kent ons bedrijf door en door. Tijdens de wervingsprocedure draagt Robert goede kandidaten aan. Hij kijkt daarbij naar o.a. de kennis en vaardigheden van een potentiële kandidaat, maar ook naar wie deze persoon (ook op persoonlijk vlak) is en of deze binnen de organisatie past. Een gedreven en gepassioneerde recruiter, die ook nog eens ontzettend attent is.
Lees meer
Saskia Tollenaar
Corporate Recruiter Global Media & Entertainment
Een zeer goede ervaring gehad met Robert en zijn collega Andre bij &Bolenius! waarbij zij op een professionele, heldere en snelle wijze geschakeld hebben tussen Opdrachtgever en mij als Kandidaat. Op de juiste momenten van toegevoegde waarde zijn binnen een dergelijk proces is wat zij helemaal begrepen hebben.
Lees meer
Peter Mulder
CEO / Commercial Manager / Business Builder
Ongeveer 9 jaar geleden heb ik een heel leuk kennismakingsgesprek gehad met Robert. In de jaren daarna hebben we altijd wel even contact gehad. Tot dat Robert opeens op de proppen kwam met een droombaan. Ondanks mij korte jaren als manager zag hij kans. Dit inzicht heeft er voor gezorgd dat ik nu bij Rijnmond als sales, marketing en communicatie manager helemaal op mijn plek zit en daar ben ik Robert zeer dankbaar voor.
Lees meer
Daan Verberne
Sales & Marcom Manager Rijnmond
"Jaren geleden was ik Robert zijn eerste klant. Hij stelde mij een topkandidaat voor en er was meteen een klik en goede energie. We besloten Robert voor de gek te houden door te zeggen dat er geen match was. Robert was heel even in de war maar al snel moesten we hard lachen. De match was perfect, we hebben nog altijd contact. Robert zijn aanpak is uniek. Mede door zijn oprechte interesse in mensen en zijn luisterend oor, verbindt hij werkgevers en kandidaten. Hij maakt echte matches en die gaan verder dan alleen de juiste skills en competenties. Hij is voor mij de eerste die ik bel als ik een nieuwe collega zoek en beveel hem graag aan. Robert is altijd voor anderen bezig, dat doet hij zeer bevlogen. Ik wens Robert toe dat hij met dezelfde toewijding zijn eigen ambities waar blijft maken".
Lees meer
Maike Gehlen
"De samenwerking met Robert is bijzonder goed verlopen. Hij heeft met zijn professionele kennis, inzet en oog voor detail een goede match kunnen maken. Zijn manier van werken en communicatie heb ik als zeer prettig ervaren. Met name zijn eerlijkheid en betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking goed was!"
Lees meer
Dwarka Berloth
Manager Communicatie en Informatie - Nationaal Media Onderzoek (NMO)
Ik kan Robert zeker aanbevelen als een zeer competente en vriendelijke professional in het recruitmentvak. Wat naar mijn mening Robert onderscheidt, is zijn oprechte betrokkenheid en kennis van zaken. Hij toont een oprechte betrokkenheid die verder gaat dan de traditionele rol van een recruiter. In tegenstelling tot mijn gebruikelijke terughoudendheid bij het reageren op vacatures via recruiters, trok het LinkedInbericht dat Robert mij stuurde, direct mijn aandacht. Hij heeft de tijd genomen om mijn cv grondig te bekijken en liet zien dat hij echt begreep waar mijn sterke punten lagen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik erg op mijn plek zit bij mijn huidige werkgever! Kortom, als je op zoek bent naar een recruiter die niet alleen deskundig is in het vakgebied, maar ook iemand die oprecht geeft om het succes en welzijn van zijn kandidaten, dan beveel ik Robert ten zeerste aan!
Lees meer
Lindy Broekmans
Media-adviseur en Accountmanager Rijnmond
"Ongeveer tien jaar geleden nam Robert contact met mij op. Hij wilde graag kennis maken, omdat hij een uitdagende functie voor mij had. Dat was een match en dat is het nog altijd! Inmiddels maken wij ook graag gebruik van zijn diensten. Robert werkt met veel passie, hij heeft liefde voor het vak. Daarbij kan hij als geen ander bedrijven en teams doorgronden. Dat in combinatie met zijn fingerspitzengefühl maakt hem een fijne samenwerkingspartner die ik van harte aanbeveel. Robert verrast ons vaak, op een heel positieve manier, met kandidaten. ik hoop dat je ons nog lang blijft verrassen!"
Lees meer
Guy Grimmelt
Marketing & Sales Director Global Media & Entertainment
"Dankzij de sterke vakinhoudelijke ervaring van André ben ik in mijn huidige rol terecht gekomen. Dat André de gevraagde functie en mij als persoon enorm goed begreep, werd tijdens de sollicitatie gelijk duidelijk. Zijn inzet en aandacht heeft sterk bijgedragen aan een fijn en soepel verlopend proces. De activiteiten en uitdagingen binnen mijn werkzaamheden sluiten nauw aan op mijn skillset en wensen als Product Manager".
Lees meer
Bram van Putten
Ad-Tech Manager Clear Channel Nederland